Беглика и Широка поляна 25 - 27.08

bikearea.org
В разгара на лятото ще направим една разхладителна разходка из горите и езерата на Баташка планина.

 

ПРОГРАМА

Ден 1. (25.08). Отпътуваме от София в 16 часа и около 19 достигаме стената на язовир "Голям Беглик". Прехвърляме багажа на транспортната лодка и се качваме в каяците за кратка разходка по залез слънце. След около час достигаме до горски център "Чатъма", където се настаняваме за вечеря и нощувка.

pic1

Ден 2. (26.08). Пълен ден на Беглика. След закуска се отправяме към заливите и островите, разположени в южната част на езерото. Разбира се ще се отбием до големия остров и ще надникнем в малката, но симпатична пещера, разположена в централната му част. По обяд се връщаме на Чатъма, обядваме и правим кратка почивка. В следобедните часове ще преминем по въжената градина и тролея, ще "полетим" от махалото и ако остане време ще направим кратка разходка в района. Вечеря и нощувка на Чатъма.

pic2

Ден 3. (27.08). Сутринта се мятаме на колелата и се отправяме към язовир "Широка поляна". По маршрута прехвърляме едно било и през живописната местност Лонгурлии се спускаме до "Широка поляна". Обядваме и след кратка почивка правим тричасова обиколка и водите на язовира. Привече пътуваме обратно към София.

pic3

УСЛОВИЯ

Пътуване - до Беглика и обратно пътуваме с личен транспорт. Ако нямате такъв, бихме могли да съдейсваме с 8 местен микробус.

Настаняване - нощуваме на палатки в горски център "Чатъма". При желание от ваша страна и наличност, можете да ангажирате място на закрито в бунгалата на центъра (15 лв / вечер).

Храна - ще се възползваме от домашно приготвената храна на Чатъма.

Екипировка - ние ще подсигурим необходимата специализирана екипировка - каяци, жилетки, инвентар, колела, каски и т.н. Всеки сам осигурява личната си къмпинг екипировка (палатка, шалте, чувал, подходящи дрехи и т.н.). При необходимост бихме могли да ви подсигурим палатка и шалте.

Такса за участие - 160 лв. Таксата включва: специализирана екипировка, храна, водач, застраховка.

Записване - записването става на bikearea@gmail.com до 20.08.

Въпроси и коментари - можете да ни се обадите на 0885 184 342 (Васил) или 0886 689 984 (Стъни)