Мусала и Заврачица 3 - 5 Март

bikearea.org
Националният празник изисква национален връх :)

 

По време на мартенските празници ще се отправим към най-високия рилски връх - Мусала. Планираме да нощуваме на заслон "Ледено езеро" и хижа "Заврачица". Ето и подробности:
 

pic1

ПРОГРАМА

Ден 1. (03.03). С организиран транспорт пътуваме от София до Боровец. По традиция и за радост на скиорите се изкачваме по мусаленската пътека, която по настоящем представлява ски път. Спираме за почивка в хижа "Мусала", а след обяд продължаваме до целта за деня - заслон "Ледено езеро". Тук оставаме за нощувка, а при добри условия, желание и възможност можем да се изкачим до върха за нощна гледка. Ходенето за деня е 5 - 6 часа.

Ден 2. (04.03). Продължаваме по маршрута с изкачване на Мусала. Следва билото в южна посока - Близнаците и Маришки чал. Следобяд продължаваме по билото на Голям и Малък Манчо и през седловината Заврачица се спускаме до едноименната хижа, където оставаме за нощувка. 

Ден 3. (05.03). След закуска се спускаме от хижа "Заврачица" към хижа "Марица" и оттам към "Чакър войвода". Тук спираме за обедна почивка и бира, а следобяд продължаваме надолу към Боровец, откъдето пътуваме обратно за София.

pic2

УСЛОВИЯ

Транспорт - от София од началната точка и обратно пътуваме с организиран транспорт.

Настаняване - нощуваме на заслон "Ледено езеро" и хижа "Заврачица"

Храна - заслон "Ледено езеро" не предлага храна (освен вафли и шоколади) т.е. ще трябва да си предвидим собствена за този ден. На "Заврачица" ще има супа, омлети, пържени филии и бира.

Екипировка - дрехи и обувки подходящи за зимна планина, снегоходки, щеки, котки и пикел, шапки, ръкавици, слънчеви очила и т.н.

Такса за участие - 100 лв. Таксата включва транспорт, нощувки, застраховка (планинска и злополука), водачи.

Записване - записването става до 25.02 или до запълване капацитета на групата (16 души). Записването се прави на bikearea@gmail.com

За въпроси и коментари - Васил Тодев, 0885 184 342 или bikearea@gmail.com

Водач - Васил Тодев

pic3