Инструктори

 

Нашият екип се състои от професионалисти, които възприемат планината като свой дом и имат умения свързани с практикуването на различни дейности на открито. Ние силно вярваме, че работата с деца в планината помага за тяхното личностно развититие, себепознаване и контакт с останалите.

 

Христо Николов - Ичо

Роден и израснал в Карлово, под Балкана. Обича и познава добре родната планината. От години прекарва повече време и в Родопите. Планински водач, любител фотограф, еколог и пътешественик.

 

“За мен най-важното е пътуването, движението и смяната на пейзажа. Обичaм да откривам нови хоризонти с най-щадящите природата средства - пеш, велосипед, лодка, ски...”

Любена Господинова - Лю

Най-опитния ни детски инструктор. Запален пътешественик, фотограф, екстремен скиор, катерач. През лятото броди из гръцките морета с яхти. Дългогодишен планински водач и планински спасител. 

Васил Тодев - Васко

Васко е основател и двигател на сдружение "Байкария". Познава Родопите, като на длан и не само тях. Пътешествал е из доста интересни дестинации в цял свят. Истински природолюбител и защитник, фотограф, планински водач...

Станислав Николов - Стъни

"Здравейте и от мен! Стъни.

По душа скитник, а по професия директор ...на водопад.

"Сред природата търся и скитам и често намирам там не само сърни и калинки, но и себе си. Дали ще е на два крака, на две колела или с приказна ладия, трепета който носи планината за мен е уникален. А още по-благо на сърцето ми става щом видя как другите се заразяват с тази радост. Очаквам с нетърпение да ви въведа сред чудесата на нашата малка вселена - Чатъма, пълна с изненади и приключения!"

 

Нели Чукурлиева - Нел

Нели прекарва голяма част от времето си навън. Нейната “работна площадка” е природата, където тя среща малки и големи с красотата и адреналина на заобикалящата ни среда. Работи като планински водач, ски учител, инструктор на детски лагери и курсове за сплотяване на колектива.
 

“Слънце, вятър, сняг, скали...простор – това е моята среда, "двигателят" – това е добрата компания. Природата е естественият ни дом и колкото по-близо сме до нея, толкова по-близо сме до себе си.“

 

Евгени Монов - Гената

Естествоизпитател и природен почитател. И с игри или въжета, на скали и колелета, светът опитва по-щастлив да направи той.

Маргарита Ангелова - Марги

Един от основателите на Клуба на пътешественика в София. Планински водач. Запълва ежедневието с ескстремни ски, катерене, планинско колездене, пътувания и какво ли още не. 

 

Мариета Терзиева - Йети
 
Мариета вярва в доброто и, че положителна промяна в света е възможна. Оптимист и мечтател. 
Обича да пътува, спортува, лудува и с приятели да се шегува. Знае, че във всяко изгубване намира нещо за себе си и се учи да не се отказва да опитва. Знае, че всяка минута уважение и любов инвестирана в децата, ще се върне на Земята многократно. 

 

 

Диан Манолов - Дидо 

Напоследък прекарва зимите в Пиринеите като инструктор по сноуборд. Лятото е из българските планини. Запълва още времето си с катерене, пътешествия или еко-строителство.