Детски ски лагер на Мальовица

bikearea.org
Една програма за любителите на зимната планина, ските, веселите приключения, смеха и игрите, както и за тези, които желаят да изпишат първите си следи
 
Една програма за любителите на зимната планина, ските, веселите приключения, смеха и игрите, както и за тези, които желаят да изпишат първите си следи в снега или да се научат и усъвършенстват в карането на ски. Програмата е подходяща за деца между 9 и 12 години.
 
Невероятно зимно приключение с много забавления, смях, игри и каране на ски.
По време на лагера ще се научим да побеждаваме гравитацията и да владеем ските, ще се научим първо да падаме, а след това и да завиваме, но най-важното, е че ще оставяме собствени следи по склона. Когато не караме ски, ще запълваме времето си с игри – игри, които ще ни помогнат да се сприятелим, а после и да научим повече за зимната планина и пързалянето във всичките му форми. От нас са ски учителите, прекрасното място, което ще ви разкрием и безопасността. От вас - куража, желанието да се забавлявате, смеха и любовта към снега и зимната планина.
 
1
 
Ден 1 (02.02.2018)
Пътуваме привечер от София до ЦПШ "Мальовица". Настаняваме се и вечеряме. Времето след вечеря използваме, за да се запознаем с останалите в групата и програмата на лагера. Постигане на дружеска и непринудена атмосфера, чрез игри за запознаване, сближаване и забавление. Програма, правила, навлизане в историята на лагера.
 
Ден 2. (03.02.2018)
Каране на ски – оформяне на групите по нива и владеене на ските.
 
Ден 3. (04.02.2018)
Каране на ски. Ориентиране - работа с карти и компаси.
 
Ден 4. (05.02.2018)
Каране на ски. Обучение по първа помощ за деца – какво да правим на пистата.
Умения за оцеляване сред зимната природа и знания за планината
 
Ден 5. (06.02.2018)
След закуска ще покараме още няколко часа, след което ще направим традиционно закриване на курса, като си припомняме хубавите моменти от прекараното време заедно. Отпътуваме към София.
 
2
 
Условия за участие. Участниците трябва да попадат в определената за курса възрастова група (9-12 години). Те трябва да бъдат в добро здравословно състояние, което се декларира с нарочна декларация. Задължително е попълването на декларация за съгласие за участие от страна на родителите на участника.
 
Настаняване. Участниците се настаняват в ЦПШ "Мальовица".
 
Храна. В рамките на курса децата се хранят три пъти на ден в станцията.
 
Екипировка. Всеки участник сам осигурява личната си екипировка. Тя включва подходящи дрехи и обувки, санитарни принадлежности. Ние предоставяме другата специализираната екипировка - карти, компаси и други. Ски екипировката може да бъде наета на място срещу 10лв/ден.
 
Транспорт. До и от Мальовица пътуваме с организиран транспорт.
 
Такса за участие: 335 лв. Таксата включва настаняване, храна, транспорт, инструктори и ски учители, ски карта, специализирана екипировка, застраховка. Таксата не включва осигуряването на лична екипировка, ски екипировка (може да се наеме на място за 10лв/ден). Таксата е валидна при минимум 10участника.
 
Дати за провеждане: 2 - 6 февруари 2018
Краен срок за записване: 24 януари 2018
 
Въпроси, коментари и записвания: bikearea@gmail.com или 0888 992 864 - Тони, 0889 698 182 - Стела .


 
Програмата се организира и провежда от туроператор – АР ЕНД БИ АДВЕНТЧЪР ООД с удостоверение за извършване на туроператорска дейност номер: РК – 01 – 7585